Rólunk

Glashütte

Kisújbányát a 18. század közepén a szomszédos Óbányáról áttelepülő németajkú üvegfúvók alapították, innen származik a sváb Neuglashütte név, melynek jelentése ’Új Üveghuta’. Szálláshelyünk elnevezésével a település gazdag múltja és kézműves hagyományai előtt tisztelgünk.
Éveken át tartó előkészítést és teljeskörű megújulást követően 2021. nyarán nyitottunk újra a szélesebb közönség számára is.

Ha nyugalomra és pihenésre vágysz,
itt megtalálod.

Ha a túrázásnak vagy más aktív kikapcsolódásnak hódolsz, jó helyen jársz. Ha szűkebb családi, baráti, vagy szakmai körben szeretnél időt tölteni, ne keress tovább.

Gondoskodunk róla, hogy a szálláshely a kizárólagos rendelkezésedre álljon, más vendég egyidőben nem fog itt tartózkodni.

ELHELYEZKEDÉS

A ház a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet szívében megbújva, a festői szépségű Kisújbányai-medencében található. Kisújbánya - korábban önálló zsákfalu, napjainkban Hosszúhetény egyik településrésze - szó szerint az erdő közepén fekszik. Megközelíteni aszfaltozott erdészeti műúton Hosszúhetény vagy Magyaregregy felől lehetséges.

Látogass el hozzánk

Szálláshelyünk egész évben nyitva áll, vendégeinket kizárólag előzetes foglalást követően tudjuk fogadni.

TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEK KISÚJBÁNYÁN

Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása. A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2018.09.04.