Rólunk

Glashütte

Kisújbányát a 18. század közepén a szomszédos Óbányáról áttelepülő németajkú üvegfúvók alapították, innen származik a sváb Neuglashütte név, melynek jelentése ’Új Üveghuta’. Szálláshelyünk elnevezésével a település gazdag múltja és kézműves hagyományai előtt tisztelgünk.
Éveken át tartó előkészítést és teljeskörű megújulást követően 2021. nyarán nyitottunk újra a szélesebb közönség számára is.

Ha nyugalomra és pihenésre vágysz,
itt megtalálod.

Ha a túrázásnak vagy más aktív kikapcsolódásnak hódolsz, jó helyen jársz. Ha szűkebb családi, baráti, vagy szakmai körben szeretnél időt tölteni, ne keress tovább.

Gondoskodunk róla, hogy a szálláshely a kizárólagos rendelkezésedre álljon, más vendég egyidőben nem fog itt tartózkodni.

ELHELYEZKEDÉS

A ház a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzet szívében megbújva, a festői szépségű Kisújbányai-medencében található. Kisújbánya - korábban önálló zsákfalu, napjainkban Hosszúhetény egyik településrésze - szó szerint az erdő közepén fekszik. Megközelíteni aszfaltozott erdészeti műúton Hosszúhetény vagy Magyaregregy felől lehetséges.

Látogass el hozzánk

Szálláshelyünk egész évben nyitva áll, vendégeinket kizárólag előzetes foglalást követően tudjuk fogadni.