Turisztikai fejlesztések Kisújbányán

Turisztikai fejlesztések Kisújbányán

 

Kedvezményezett neve: Kisújbányai Vadászház Kft.


Projekt megnevezése: Turisztikai fejlesztések Kisújbányán


Projekt azonosító száma: 1844704244


A pályázati felhívás címe: Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása


A pályázati felhívás kódszáma: VP6-6.4.1.-16


Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 49 572 728,- Ft


Támogatás mértéke: 50 %


A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2018.09.04.

 

Kisújbányai Vadászház Kft. „Turisztikai fejlesztések Kisújbányán” című projekt megvalósítására több, mint 49 millió forintos európai uniós támogatást nyert. Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat az elszámolható költségek 50%-át finanszírozza.


Projekt bemutatása:

A projekt keretében a 7694 Hosszúhetény, Kisújbánya utca 50., hrsz. 1690. alatti ingatlanunkon a falusi szálláshely szolgáltatás bővítése új szálláshelyek kialakításával, továbbá az aktív és szabadidős turizmus igényeit kielégítő közösségi- és rendezvénytér kialakítása valósult meg.
A fejlesztés első ütemében a meglévő két épületen felül, egy többfunkciós falusi közösségi ház és rendezvénytermet alakítottunk ki, nagyobb rendezvények tartására és komplex turisztikai szolgáltatások nyújtására.


A fejlesztés második elemeként a meglévő konyha és étkező épületet átalakítottuk. A korábbi catering funkciók, az újonnan kialakítandó rendezvényteremben kerültek áthelyezésre. A földszinten a jelenlegi konyha, étkező és egyéb kiszolgáló helyiségek helyére 3 db, egyenként kettő fő férőhelyes vendégszobát alakítottunk ki.


A fejlesztések fő célja volt, hogy a helyi turisztikai adottságokat nagyobb mértékben kihasználjuk, egyrészt a szálláshelyünket a nagyobb 10-16 fő létszámú céges és egyéb csoportok, baráti társaságok számára is tudjuk értékesíteni, másrészt az új közösségi házban nagyobb rendezvények tartása illetve komplex turisztikai szolgáltatások nyújtása is megvalósuljon.

 

A projekt fizikai befejezési dátuma: 2020.04.01.

TURISZTIKAI FEJLESZTÉSEK KISÚJBÁNYÁN

Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása. A projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2018.09.04.